divendres, 12 de gener del 2018

Cap fred, cor calent, puny ferm, peus a terra



El 2018 ha tingut un inici especialment intens, com era de preveure, després que el bloc del 155 ens hagi volgut complicar el Nadal amb unes eleccions convocades, innecessàriament, des de Moncloa.

A les valoracions, corredisses i negociacions pròpies d’un procés postelectoral, aquesta vegada se’ns hi afegit la renuncia del president Mas a la primera línia de la política.

Fa un altre pas al costat, l’home que sap el que és guanyar i no poder governar i que, quan finalment ho va poder fer, va ser en un context de crisi que el va obligar a aplicar polítiques de contenció que cap governant voldria haver d’executar.

L’home que va portar a Madrid la veu dels catalans que demanaven un estat propi dins d’Europa i que va fer que l’1-O comencés el 9N, una consulta per la que ha pagat amb el seu propi patrimoni, en una jornada que va acabar amb la mítica abraçada del líder dels qui, mes tard, l’enviarien “a la paperera de la història” a canvi de dos vots.



Marxa el president de les rodes de premsa multilingües que irritava als adversaris dels “corcats tabernacles” incapaços d’articular paraula que no fos en llengua castellana, titllant les seves compareixences de “sainetes multilingües”.

Fa un pas al costat l’home que ens va donar una lliçó de lleialtat al costat del president Pujol i que va saber sortir triomfant de la difícil tasca de trobar un substitut capaç d’afrontar, amb fermesa i perseverança, els mesos més difícils que ha afrontat Catalunya els últims segles, tot dient que donaria la seva opinió, si li demanaven, i que, sempre, s’atendria al que decidís el president Puigdemont.



Em quedo amb aquestes paraules pronunciades durant la compareixença d’aquest dimarts; "He estat un polític que primer ha pensat en el país, segon en el partit i tercer en la persona". Els que hem tingut la fortuna de treballar amb ell, en donem fe.

Tant gran servei al país no es pot agrair, només, amb paraules, però no ho podem fer d’altra manera.

Gràcies, president!