diumenge, 23 de maig del 2010

EL PIT AL DESCOBERT


Sota aquest títol , dissabte passat es va inaugurar a l’Ajuntament Vell de Calella, una exposició de fotografies que han realitzat fotògrafs de Foto-film. Dita exposició forma part d’un dels actes que tindrà lloc en el marc del IX Congrés Català de Sinologia que sota la direcció del Dr. Puig es celebrarà aquests propers dies a la nostra Ciutat i altres municipis del Maresme.

31 fotografies que mostren l’evolució del pit de la dona des de la infantesa fins a la senilitat , en els diferents estats en què el podem trobar de salut i malaltia.

És una exposició excel.lent que aglutina sensibilitat, conscienciació i realitat. Pits descoberts al silenci de les malalties que com el càncer de pit són tant colpidores. Unes fotografies magnífiques que relaten una a una històries personals, històries molt íntimes delimitades algunes d’elles per les cicatrius de la malaltia o per la pròpia absència del pit.

Aquesta exposició posa de relleu una malaltia que com la del Càncer de Pit , tantes i tantes dones, algunes amigues d’altres conegudes l’estan o l’han patit abans.

Un recorregut poètic amb tres dimensions i representats amb cubs perquè l’espectador tingui diverses visions de la realitat , segons ens explica el programa de ma i que l’han presentat com un recorregut – en funció de l’edat- de les 4 estacions de la vida.

Em quedo amb una frase d’aquest programa. Totes les estacions tenen la seva bellesa, només cal admirar-la.

Felicitats de nou per l’impulsor i pels creadors.

Enhorabona Dr. Pere Puig, Glòria Masferrer, Carme Viñals, Robert Lluís i Quim Botey.

No us la podeu perdre. Us la recomano.

dimecres, 19 de maig del 2010

L’AUTISME SOCIAL DELS SOCIALISTES

Pel que fa a les retallades proposades pels socialistes, des de CiU mirarem quina és la lletra, perquè fins ara només hem sentit la música. Afectar tot el sistema de pensions parlant de congelació no ho veiem bé, s’ha arribat a aquesta situació que es podia haver evitat si s’hagués actuat abans i bé. Per això ara cal pagar la factura. Demanem al govern de la Generalitat que actuï, perquè el propi President Montilla va a remolc de tot plegat. Fa temps que CiU va demanar que el govern es retallés el salari, de moment s’ha perdut un any i mig.
El Tripartit en aquestes qüestions d’austeritat haurien d’actuar de manera conjunta però tornen a donar espectacle de divisió .

Una altra qüestió és dir clarament que els jubilats i els funcionaris no són els culpables de la crisi. La crisi és a tot el món, però les conseqüències aquí són pitjors en part per no haver fet la feina que calia quan era l’hora. Aquí els socialistes tenen una enorme responsabilitat. La factura que s’està pagant és en bona part la del partit socialista, perquè els seus dirigents no han sabut estar a l’alçada de les circumstàncies: han actuat amb por, amb manca de coratge, han enganyat la gent, Espanya i Catalunya. Ara pagaran justos per pecadors.

Cal recordar que fa només quatre mesos que el ministre de Treball i dirigent socialista, Celestino Corbacho, enviava una carta als pensionistes dient-los que els pujaria la pensió un 1%. Ara parlen de congelació a gent amb uns ingressos molt limitats.

Durant els darrers anys els dirigents socialistes han enganyat la gent, pintant un panorama que no tenia res a veure amb la realitat, i ara el cop és més dur. Si s’hagués actuat abans el cop seria menys dur.
Estem presenciant un final de cicle socialista.

Personalment recordo un 9 de juliol del 2008 en el Congrés dels Diputats quan en Duran Lleida li reclamava mesures per afrontar la crisi, Zapatero li va respondre que no hi havia crisi sinó desacceleració econòmica. Se’n recorden? Ara patim les conseqüències.
El més greu de tot plegat és que després els socialistes pretenen donar lliçons de política social a tothom. Política Social és evident que no en fan, en realitat practiquen autisme social.

ARTICLE PUBLICAT AL TRIBUNA .CAT

dilluns, 10 de maig del 2010

2n HALF CHALLENGE

El proper diumenge 16 de maig es celebrarà el 2n Half Challenge. Calella serà el centre neuràlgic i el recorregut unirà els municipis de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol, Pineda de Mar i Santa Susanna.

Més de 1100 triatletes provinents de més de 30 països diferents competiran per aconseguir el seu repte personal. Vivim temps que sembla que determinats valors han desaparescut per això crec important mencionar l’esforç, la tenacitat, la lluita i perseverança que identifiquen a tots aquests participants.

Aquesta prova esportiva novament aportarà a la meva Ciutat i al conjunt del territori del Maresme un esdeveniment important, de qualitat, digne de les millors ocasions, per això hem treballat des del Grup Municipal de CIU amb la màxima complicitat i responsabilitat. La nostra aportació ha estat 180.000 € que personalment vaig aconseguir als Pressupostos de l’Estat i un munt d’hores de reunió que el Regidor Albert Torrent amb la Regidora Loida Serrano han dut a terme per tenir tot a punt.

Ahir diumenge va tenir lloc la presentació del Team Calella. Un grup molt important de calellencs que sota aquesta descripció han fet pinya alhora de preparar-se i d’unir-se plegats en aquest repte esportiu. Capitanejats especialment per Joan Carles Castellà donaven una impressió de trobar-nos davant un grup gairebé professionals.

Vull agrair especialment a tots els municipis implicats – a través del Consell Comarcal- la seva solidaritat territorial en una competició que no se’n gaudeixen especialment. Agrair als empresaris implicats i agrair també a tots els voluntaris la seva disposició i col·laboració.

Tant de bo que tot funcioni perfectament i que les “bones vibracions “ d’aquests dies es consolidin dia a dia amb una excel.lent organització.

Llàstima l’ús partidista que un partit polític està fent de l’aconteixement i que no han dubtat d’utilitzar els seus colors corporatius per fer reclam d’aquesta Triatló Internacional . Triatló que és el resultat de molts esforços, individuals i col.lectius.

dimarts, 4 de maig del 2010

La democràcia del poble


La Resolució que ha aprovat fa pocs dies el Parlament conté tots els elements que crec imprescindibles per la dignitat de Catalunya.Es subratlla la màxima legitimació de l’Estatut, la plena constitucionalitat i la necessitat que es compleixi.

Es posa de manifest que PSOE i PP no compleixen amb la Constitució: l’article 159.3 que obliga a renovar per terços cada tres anys els membres del Tribunal.

El Constitucional s’ha de declarar incompetent per jutjar l’Estatut.Ens comprometem a reformar la llei orgànica del Tribunal Constitucional per impedir la prolongació forçosa del mandat dels magistrats.
Per CIU per fer viable la resolució, cal la implicació a Madrid de tots els diputats i senadors catalans.

CiU sempre ha defensat que el Constitucional no havia d’entrar a jutjar l’Estatut. La resolució no és una amenaça, és un avís. És la legítima defensa de l’autogovern que va votar el poble.

Però la nostra manera de veure també és compartida per algú que viu fora del nostre territori i que té la suficient solidesa jurídica com és el Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla el Dr.Javier Pérez-Royo que considera el següent :

“El control de constitucionalitat dels estatuts no té base constitucional. El Tribunal Constitucional no hauria de deixar-se arrossegar en un terreny que no pot ser el terreny de la jurisdicció constitucional. La definició de l’estructura de l’Estat és l’àmbit de la política i no de la jurisdicció. I si això s’oblida el resultat és el rosari de l’aurora en l’interior de l’òrgan jurisdiccional.”

Personalment crec que la qüestió està clara si un dia ens fan escollir entre una determinada interpretació de la Constitució i la democràcia expressada pel poble de Catalunya,des de CIU no dubtarem gens.
Crec així mateix que la posició d’ERC és un error. Qualsevol gest de defensa del nostre autogovern, per petit que sigui, no pot ser qualificat d’inútil com ha fet ERC.

D’altra banda la resolució podria ser un brindis al sol si els socialistes es dissolen un cop més dins del PSOE.
Cal confiar que si arriba la sentència, el President Montilla sàpiga garantir la unitat del Govern a diferència del que ha passat aquests dies. De fet un important dirigent d’un dels partits socis del PSC (Joan Ridao/ERC) ha titllat al President Montilla de fer el “milhomes” davant aquest episodi . Poc respecte institucional o nul.la confiança personal?

Com sigui que ja hem anunciat des de CIU que portarem a part del Senat també al Congrès la resolució del Parlament instant la renovació del Tribunal Constitucional i què aquest es declari incompetent per jutjar i sentenciar l’Estatut. Ja veurem finalment que voten els 25 Diputats del PSC al Congrès.
Temps al temps , ja es veurà, però cal insistir que CIU sempre ha defensat el que s’ha anomenat la doctrina Pérez Royo. Davant d’aquells que deien que s’havia de deixar treballar el Tribunal Constitucional, sense més, i que no calia actuar, allò que se n’ha denominat el constitucionalisme demòcrata com a contraposició al patriotisme constitucional.

En els propers dies i setmanes ja veurem com evoluciona tot plegat i quí és quí en aquesta situació tant delicada i greu per Catalunya.

Article publicat  a l'e-noticies